Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

 

Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине

 

Foreign Trade Chamber of Bosnia and Herzegovina

Želite izvoziti/uvoziti?

Informacije o izvozu i uvozu

Uz privredu Bosne i Hercegovine 115 godina!

Korisne informacije

Sektorsko udruživanje

Zastupamo stavove i vodimo stručne i administrativne poslove komorskih strukovnih asocijacija na nivou Bosne i Hercegovine.

Promocija izvoza

Pružamo podršku bh. izvoznicima kako bi održali i povećali svoj izvoz, te doprinosimo kreiranju povoljnijeg ambijenta za međunarodnu trgovinu u BiH.

Transportni dokumenti

Sektor za transport i komunikacije  obavlja stručne i administrativne poslove ispitivanja usaglašenosti prijedloga redova vožnje, izdaje TIR karnete, izdaje zahtjeve za švicarsku vizu profesionalnim vozačima i sl.

EEN

Evropska preduzetnička mreža je projekat Evropske unije koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) kao podrška i servis u internacionalizaciji njihovog poslovanja.

Edukacija

ECOS – Institut za edukaciju VTK/STK BiH djeluje na području profesionalnog osposobljavanja i permanentnog obrazovanja s posebnim naglaskom na poduzetništvo i menadžment.

Dokumenti za izvoznike

Izdajemo potvrdu o porijeklu robe, prijedlog odluke za unutrašnju i vanjsku obradu, detašmane, ATA karnet i druge dokumente prema zahtjevu korisnika, a u skladu s ovlastima Komore.

Baze bh. kompanija

Održavamo baze podataka o bh. kompanijama, s posebnim akcentom na firme koje su aktivni izvoznici.

Arbitražni sud

Rješavamo sporove između stranaka koje imaju sjedište, odnosno boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine, kao i sporove u kojima najmanje jedna stranka ima sjedište, odnosno boravište na teritoriju druge države.

Prijava NTB

Prijavite necarinske barijere u trgovini sa CEFTA 2006

O nama

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH je moderna, profesionalna institucija koja zastupa i promoviše privredne interese u zemlji i inostranstvu.
Komora predstavlja pouzdan izvor informacija, gdje se na jednom mjestu, kako domaćim tako i inostranim partnerima, pruža veliki broj usluga (poslovne i tržišne informacije, informacije o propisima i zakonima, savjetodavne usluge, promotivne aktivnosti, baze podataka itd).

Najave događaja

Edukacija
23
Februar

„Implementacija robotske tehnologije u proizvodnim procesima“

Poziv na edukaciju

Upotreba robota u proizvodnji je unaprijedila način rada tvornica, a jedna od najznačajnijih prednosti je smanjenje troškova proizvodnje. Roboti poboljšavaju preciznost i brzinu, te dosljedno obavljaju zadatke koji se ponavljaju, minimizirajući troškove rada. Roboti su neizostavan dio savremenih pametnih fabrika, sami prepoznaju proizvodno okruženje i sami se pokreću ili zaustavljaju bez direktne intervencije radnika...

Seminar
27
Februar

„Emocionalni menadžment“

Poziv na seminar

Ključ održivog menadžmenta u današnjem, a posebno budućem korporativnom upravljanju je u emocionalnom menadžmentu. Balans emocija i razuma, stvara stabilno emocionalno okruženje, pozitivno organizaciono ponašanje, te postaje glavna odrednica poslovnog razvoja. Emocionalna inteligencija je sposobnost da prepoznamo i nadgledamo sopstvena i tuđa osjećanja, emocije i da je koristimo kako bismo shvatili mišljenje i akcije drugih ljudi.

Edukacija
29
Februar

„Praktični primjeri primjene novih tehnologija u procesu razvoja i dizajna novih proizvoda u BiH“

Poziv na edukaciju

Upotreba 3D skeniranja i 3D štampe u proizvodnji, odnosno pretvaranje digitalnog modela u opipljiv, čvrst, trodimenzionalni objekt, se sve više primjenjuje u industriji, a učinila je proizvodnju dostupnom velikom broju ljudi, a na šta je posebno uticala cijena kao i mala veličina 3D štampača u odnosu na tradicionalnu proizvodnju.

Digitalni Servisi

Naše baze o kompanijama preuzimamo od vanjskih oficijelnih registara ili ih sami kreiramo na osnovu podataka dobivenih od naših firmi – članica.

Ažurni podaci o firmama pomažu nam da Vam možemo pružiti kvalitetnije usluge prilagođene Vašim specifičnim potrebama. Provjerite da li su Vaši podaci uneseni i ažurni, te pronađite potencijalne partnere u Bosni i Hercegovini, pretraživanjem naših direktorija, registra i strukovnih kataloga.

Članstvo

Članovi Komore su preduzeća, banke, osiguravajuća društva i druga pravna – privredna lica registrovana za obavljanje poslova sa inostranstvom na prostoru Bosne i Hercegovine, automatski na osnovu članstva u privrednim komorama konstituisanim na temelju zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske (u daljem tekstu: entiteti) i Distrikta Brčko.

Izdvajamo za Vas . . .

Prijavite se za Novosti

Share This