Sektorsko udruživanje

Želite više informacija o dešavanjima u Vašoj oblasti poslovanja, ali ne znate koga pitati?

Imate ideje kako unaprijediti poslovni ambijent u BiH, ali mislite da kao pojedinačna kompanija ne možete ništa značajno promijeniti?

Udružite se na strukovnoj osnovi u Vašoj Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, gdje možete svoj glas udružiti sa glasovima privrednika iz branše koji se susreću sa istim ili sličnim problemima.

Pronađite Asocijaciju/ Grupaciju u svojoj branši i uključite se aktivno u njen rad!

Niste pronašli asocijaciju koja se odnosi na Vašu branšu?

Znate li da je, ukoliko imate dovoljan broj poslovnih kontakata u istoj branši u BiH, moguće zajednički pokrenuti osnivanje asocijacije/ grupacije Vaše branše u VTKBiH?

Javite nam se sa Vašim idejama….

Niste zainteresirani za asocijativno udruživanje, ali imate specifična pitanja koje želite postaviti svojoj Komori? Pišite nam….

Tu smo za vas...

  Pogledajte promo video o BiH privredi
  bhprivreda

  U sklopu realizacije ČRA-ÚNMZ-ISBIH projekta „Jačanje kapaciteta nacionalne infrastrukture kvaliteta za standardizaciju i ocjenu građevinskih proizvoda u Bosni i Hercegovini” pripremljen je i objavljen promotivni video o eurokodovima.

  U videu su na zanimljiv i slikovit način predstavljeni eurokodovi te njihov značaj, ciljevi i prednosti korištenja. Također predstavljene su i aktivnosti Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine u toj oblasti, najznačanije realizovane aktivnosti koje se odnose na eurokodove i nacionalne dodatke te planovi za naredni period. Više infomracija na linku: https://isbih.gov.ba/p/vijesti/promotivni-video-o-eurokodovima

  • Posjet kompanijama Alpina FOGS d.d. i Bellissima d.o.o.

   Sekretar Asocijacije tekstila, odjeće, kože i obuće Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nejira Močević posjetila je kompanije Alpina FOGS d.d. i Bellissima d.o.o. i održala sastanke na kojima je razgovarano o saradnji, uslugama VTK/STK BiH za kompanije, ali i izazovima sa kojima se susreću kompanije. Tokom posjete istaknuto je da se tekstilna industrija Bosne i

   2023-12-01
  • BiH dobila 29 certificiranih stručnjaka u oblasti turizma i poticajnih putovanja

   Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković i predstavnici USAID-a uručili su certifikate polaznicima programa Certified Incentive Specialist (CIS) koji se nudi u Bosni i Hercegovini, zemlji s bogatim i još uvijek neiskorištenim potencijalom u oblasti turizma i poticajnih putovanja. CIS program implementira se u Sarajevu zahvaljujući udruženim naporima USAID Turizam projekta, VTK/STK BiH i

   2023-12-01
  • Unapređenje ekonomske saradnje BiH s Kanadom

   Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković održao je sastanak s trgovinskim savjetnikom Ambasade Kanade za Bosnu i Hercegovinu g. Francis Uyem. Trgovinski odjel Ambasade Kanade nalazi se u Budimpešti, odakle nerezidentno pokriva bosansko, slovenačko i mađarsko tržište. Tokom sastanka razmjene su informacije o aktuelnim ekonomskim odnosima dvije zemlje, te prilikama za njihovo

   2023-11-30
  • Priprema industrije za primjenu Uredbe o prekograničnom prilagođavanju cijene uglјenika

   Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji s Privrednom komorom Srbije i uz potporu Europske unije i Vlade SR Njemačke kroz projekt Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery, organizirala je dvije edukacije za pripremu kompanija iz Bosne i Hercegovine za primjenu Uredbe o prekograničnom prilagođavanju cijene uglјika i njihovo prvo izvješće koje trebaju podnijeti do 31. siječnja 2024.

   2023-11-30