Webinar „Facebook & Instagram“, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, je uspješno realiziran 30.03.2021. godine.

U uvodnom dijelu webinara učesnicima se obratila dr.sci.Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Instituta za edukaciju VTK BiH koja je podsjetila polaznike edukacija o do sada poduzetim aktivnostima Komore na polju digitalizacije kao što su organizacija nekoliko konferencija i izrada Edicije Digitalna transformacija Bosne i Hercegovine (https://www.komorabih.ba/digitalna_transformacija/). Također je upoznala polaznike webinara o projektu VTK BiH pod nazivom „Digitalna komora“ koji je zamišljen kao „online ekosistem multifunkcionalnog karaktera koji omogućuje integraciju svih poslovno-relevantnih podataka u Bosni i Hercegovini, ali i za BiH poslovne subjekte na međunarodnoj poslovnoj sceni.”

Na webinaru su predstavljeni principi digitalnog marketinga. Govorilo se o marketingu putem Facebook-a uključujući pričanje priča na Facebooku, dizajn stranice, kreiranje sadržaja za Facebook, oglašavanje na Facebook-u i sl. Pored toga, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa Instagramom kao platformom za dijeljenje vizualnih zapisa, odnosno slika i video zapisa. Na kraju webinara, predstavljeni su Google Adwords i SEO odnosno optimizacija za Google i Email Marketing. Webinar je unaprijedio razumijevanje digitalnog marketinga odnosno predstavio mogućnosti marketinga putem Facebook, Instagram i Google oglašavanja.

Dobijena znanja na webinaru će omogućiti polaznicima obuke da razumiju kako na najbolji način uraditi efikasnu ličnu promociju ili promociju brenda kompanije. Na webinaru je učestvovalo 20 učesnika, koji su iskoristili priliku da dobiju odgovore na konkretna pitanja vezano za digitalnu promociju njihovih proizvoda i usluga.

Predavač na webinaru je bio Jasmin Mehić, Agencija za digitalno oglašavanje etrade.ba, a moderator je bio mr. sci. Senad Hromić, stručni saradnik u Institutu za edukaciju VTK BiH.