Poziv bh. privrednicima za učešće na poslovnim susretima s turskim privrednicima, 18. jula 2023. u Sarajevu

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH obavještava bh. privrednike da će Bosnu i Hercegovinu u periodu od 17- 20. jula 2023. posjetiti delegacija turskih kompanija predvođena Privrednom komorom Bandirme.

Poslovni susreti između bosanskohercegovačkih i turskih privrednika bit će održani 18. jula 2023. u VTK/STK BiH (Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevu), Velika sala u prizemlju s početkom u 10.30 (registracija učesnika počinje od 10.00).

Cilj posjete i poslovnih susreta je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i povećanje postojećeg obima vanjskotrgovinske razmjene izmedu dvije zemlje.
Predstavnici turskih kompanija koji će boraviti u BiH posluju u sljedećim oblastima: tekstil, transport, turizam, građevina (obrada kamena i mermera), poljoprivreda, metal, drvo i proizvodnja namještaja, prehrana, poljoprivredna mehanizacija, trgovina i sl.

Lista turskih kompanija je na linku. Predstavnici bh. kompanija koji su zainteresovani za učešće na poslovnim susretima, mogu se prijaviti putem linka.
Ukoliko budete imali problema pri otvaranju prijave, molimo Vas da kopirate sljedeći link i otvorite ga direktno u pretraživaču:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfda6UHyCRmVhqsJDkq9HzKk5ceVZlv9iemdEeZUTOTKf6fHg/viewform?usp=sf_link

Rok za prijavu je 14. juli 2023. do 12.00. Dodatne informacije na e –mail adresu: mersiha.selmanovic@komorabih.ba ili 033 566 242.

Preliminarni program

Share This