Žensko preduzetništvo u fokusu: Uspješne priče Plastic&Steel d.o.o. i Makama d.o.o.

 

 

Predstavnice Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine su u okviru projekta “Priprema MSP za uvođenje standarda kvaliteta u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća” posjetile kompanije Plastic&Steel d.o.o. i Makama d.o.o. Tokom posjeta je razgovarano o trenutnim aktivnostima Komore za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u BiH te poslovanju ovih kompanija, koje su odličan primjer ženskog poduzetništva.

Preduzeće Plastic&Steel d.o.o. iz Gračanice se istaklo svojom predanošću kvaliteti i raznovrsnoj ponudi. Osnovano je 2017. godine, i ubrzo postaje prepoznatiljiva kompanija za brizganje plastike i obradu metala. Ono što ovu kompaniju čini posebnom nije samo njihova tehnička izvrsnost, već i posvećenost zadovoljstvu i radnika i klijenata. Stalno rade na razvoju novih ideja i rješenja, zapošljavajući kvalitetnu radnu snagu, spremnu za izazove i jačanje kolektivnog duha kompanije.

Makama d.o.o. Bugojno osnovana je 1996. godine. Sa četiri poslovne jedinice i više od 100 zaposlenika, ova kompanija je postala vrlo uspješna u svim svojim sektorima. Posebno su ponosni na svoj rad u proizvodnji obuće i sarađuju s renomiranim svjetskim kompanijama. Njihova predanost i kvalitet u izrade obuće su fokus ove kompanije.
Tema projekta ” Priprema MSP za uvođenje standarda kvaliteta u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća ” je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2022 (dimenzije 7 I 10) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ovaj projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.

Share This