Zajednički nastup kompanija iz BiH na sajmu u Novom Sadu

 

 

Međunarodni poljoprivredni sajam, po 86. put, otvoren je u subotu u Novom Sadu.  Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, površine 100 metara kvadratnih, direktno se predstavlja 17 privrednih društava, dok će katalozima biti predstavljeno više od 50 kompanija iz BiH.

Na ovogodišnjem izdanju manifestacije, svoje proizvode i usluge predstaviće 1.518 firmi, institucija i organizacija iz Srbije i inostranstva. Ove godine Sajam će prvi put imati i Zemlju partnera, Italiju, i Zemlju prijatelja, Tunis.

U toku sajma, koji svake godine privlači pažnju sve većeg broja naših kompanija, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva.

Sutra, 14. maja 2019. godine biće upriličena panel diskusija “Regionalni lanci vrijednosti i nove prilike za izvoz” i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Glavna tema panel diskusije biće kako ojačati saradnju u regiji Zapadnog Balkana (WB6), kako podržati stvaranje regionalnih lanaca vrijednosti u sektoru prerade voća i povrća, koja su to postojeća IT rješenja, koja mogu podržati taj proces? Panelisti su predstavnici regionalnih malih i srednjih preduzeća iz oblasti prerade voća i povrća iz 6 ekonomija Zapadnog Balkana (WB6).

Share This