VTK/STK BiH podržala Sarajevo Tourism Summit

 

 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH podržala je organizaciju prvog “Sarajevo Tourism Summit”, na kojem su se okupili stručnjaci iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede, a radi upoznavanja s novim trendovima, kretanjima i aktuelnostima iz ovih oblasti. Potpredsjednik VTK/STK BiH Ahmet Egrlić je u svome obraćanju rekao da ovaj summit šalje poruku o bh. turističkim potencijalima, o tome koliko i šta možemo ponuditi svijetu i koliko zapravo turizam može biti razvojna šansa BiH i regiona.

“Komora tradicionalno podržava ovakve događaje i nastavit ćemo ih podržavati. Također realiziramo brojne projekte s našim partnerima kao što su USAID, GIZ i ostali, gdje zaista radimo na afirmaciji turizma i kreiranju novih turističkih proizvoda. Važno je da predstavnici bh. vlasti prepoznaju važnost turističke infrastrukture i infrastruktura općenito”, kazao je Egrlić i dodao da nije dovoljno imati kulturno naslijeđe i prirodne ljepote, nego da to sve treba da prati i infrastruktura.

Tokom dva dana trajanja summita, u formama panel diskusija, prezentacija i radionica, učesnici će raspravljati o trenutnom stanju turizma u regiji, razmjenjivati iskustva i znanja, te donositi nove ideje za unaprjeđenje saradnje i daljnji razvoj turističkih destinacija i privrede. Summit je regionalnog karaktera, s 55 vrhunskih predavača iz deset zemalja i više od 300 učesnika.[/vc_column_text][vc_gallery images=”37161”][/vc_column][/vc_row]

Share This