VTK/STK BiH na Sajmu gospodarstva u Mostaru organizirala susrete privrednika

 

 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao nositelj aktivnosti bh.komorskog sustava, organizirala je na Sajmu gospodarstva u Mostaru međunarodne B2B susrete gospodarstvenika. Komora tradicionalno podržava ovaj sajam, a tokom njegovog trajanja planirano je održavanje 40 susreta s predstavnicima kompanija i regionalnih komora. Drugoga dana sajma B2B sastanci bit će održani i online putem match platforme.

Štand VTK/STK BiH posjetili su mnogobrojni predstavnici bh. i međunarodnih institucija. Kako je istakao dopredsjednik VTK/STK BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković, tijekom razgovora je  predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković pozvao  VTK/STK BiH da na nekom od sajmova u Republici Hrvatskoj nastupi u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i predstavi bh. komorski sustav. S predsjednikom HGK Lukom Burilovićem razgovarano je o otvaranju predstavništva Komore u Zagrebu, s obzirom da je Hrvatska najznačajniji trgovinski partner BiH. Štand Komore posjetili su i ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković. Ministar Forto je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne suradnje s VTK/STK BiH, a razgovarano je i o njenom daljem unaprjeđenju. Ministar Konaković je iskazao zadovoljstvo jer je VTK/STK BiH u suradnji s institucijama Republike Italije počela realizaciju bilateralnog poslovnog foruma, koji bi trebao biti održan tijekom jeseni i na kojem se očekuje sudjelovanje mnogobrojnih italijanskih kompanija.

„Tijekom svojih današnjih obraćanja, bh. i regionalni političari su imali jedinstvenu poruku, što nas dodatno motivira. Poruka je da se gospodarsko uvezivanje najlakše može ostvariti  preko komorskog sustava, a politika je dužna da napravi poslovno ozračje. Predstavnici Vijeća ministara BiH dali su punu potporu radu Komore,  i raduje nas da su naši spremnost za suradnju i napori za jačanje gospodarstva, što smo dokazali i zajedničkim nastupom s drugim bh. komorama na ovom sajmu, prepoznati,“ istakao je dopredsjednik Vuković.

VTK/STK BiH je i partner 3. sveučilišnog gospodarskog foruma koji će na Sajmu biti održan 3.5. i na kojem će sudjelovati i dopredsjednik VTK/STK BiH dr. sc. Vjekoslav Vuković. Na Forumu će se govoriti o inovativnosti i prilagodbi visokog obrazovanja potrebama suvremenog tržišta rada, izazovima energetske tranzicije te o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine i EU fondovima.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_gallery images=”37226,37227” img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]

Share This