VTK/STK BiH finansijski podržala Žensku košarkašku reprezentaciju BiH

 

 

Povodom nedovno ostvarenog rezultata na Evropskom prvenstvu, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić danas je u ime Komore uručio ček u vrijednosti od 7.500,00 konvertibilnih maraka Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ček je u ime reprezentacije preuzela gospođa Razija Mujanović, tim menadžer.

Kako je istakao predsjednik Egrlić navedeni gest je realizovan u cilju podrške i pružanja pomoći mladoj i persektivnoj ekipi košarkašica u nadi da će u budućnosti nastaviti ostvarivati odlične rezultate. Takođe je ukazao na potrebu svih relevantnih institucija, ali i privrednika u Bosni i Hercegovini da prepoznaju i podrže razvoj i unapređenje sporta i na taj način motivišu mlade  sportiste za ostanak u zemlji.

Gđa. Mujanović izrazila je zahvalnost Komori na uručenim sredstvima, te je takođe izrazila nadu da će i drugi akteri slijediti primjer i u skladu sa svojim mogućnostima pomoći ne samo Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji, nego i bh. sportu uopšte.

[wds id=”25”]

Share This