VTK BiH uspješno realizirala radionicu o softveru za upravljanje zalihama

 

 

Na radionici „Razvoj i implementacija softvera za efikasnije upravljanje zalihama“, koju je organizirala VTK/STK BiH, predstavljeni su primjeri digitalizacije procesa u kompaniji AS Holding d.o.o. s fokusom na upravljanje zalihama.

„IT direkcija je pokretač i nosilac procesa digitalne transformacije naše kompanije. Kontinuirano radimo na digitalizaciji i automatizaciji svih naših poslovnih procesa i digitalna transformacija je sastavni dio naše strategije i korporativne kulture. AS Holding je kompanija koja je implementirala jedinstven eRP system, u potpunosti smo digitalizirali svoju dokumentaciju, automatizirali sistem izvještavanja i upravljanja zalihama, te uveli sistemsko planiranje i budžetiranje svih naših poslovnih aktivnosti,“ rekao je predavač Semir Hrvić direktor IT direkcije AS Holding d.o.o.

Ovom poslovnom transformacijom su smanjeni operativni troškovi, naveo je Hrvić, a i menadžeri na svim nivoima kompanije mogu brzo i efikasno donositi odluke i upravljati svim kompanijama i brendovima u Holdingu.

Učesnici radionice su upoznati i s osnovnim postavkama, idejama, tehnikama i metodologijama implementacije softvera za upravljanje zalihama kroz praktična iskustva u implementaciji ove vrste projekata.

 

 

Share This