Uspješno realizirana edukacija „Stručnjak za radno pravo“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je u toku mjeseca novembra održala edukaciju o temi „Stručnjak za radno pravo“. Polaznici su pohađali 30 časova predavanja, u kojima su tematske cjeline obrađene kroz stvarne primjere i praktična rješenja iz prakse te su polagali i test i stekli uslove da im se izda certifikat Stručnjaka za radno pravo.

Ova edukacija je pružila polaznicima neophodna znanja i vještine potrebne za samostalan i kompetentan rad u ovoj oblasti.

Predavači na ovoj edukaciji su bili prof.dr Jasminka Sijerčić i prof.dr Mehmed Hadžić, s Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Edukaciju su pohađali predstavnici sljedećih kompanija i institucija: Alma-Ras d.o.o, Mikrokreditna fondacija Lider Sarajevo, JP Ceste Federacije BiH, IPSA INSTITUT d.o.o. Sarajevo, Poljorad d.o.o Turbe-Travnik, PZU Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost, Privredno društvo za proizvodnju i transport gasa “BH-Gas” d.o.o. Sarajevo, Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH, Euroing d.o.o. Bihać, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, Gorenje Commerce d.o.o. Sarajevo, Gorenje Commerce d.o.o. Sarajevo,Vienna osiguranje dd, “AS” doo Jelah-Tešanj i VTK/STK BiH.

Share This