Uspješno realiziran seminar na temu “Eurokodovi i njihova praktična primjena u javnim radovima u Bosni i Hercegovini“

Seminar na temu “Eurokodovi i njihova praktična primjena u javnim radovima u Bosni i Hercegovini“ je realiziran u saradnji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH), Češkog ureda za standarde, mjeriteljstvo i ispitivanje (ÚNMZ), i Privrednom/Gospodarskom Komorom FBIH, u okviru realizacije ČRA-ÚNMZ-ISBIH projekta „Jačanje kapaciteta nacionalne infrastrukture kvaliteta za standardizaciju i ocjenu građevinskih proizvoda u Bosni i Hercegovini“.

Polaznicima edukaciju su se u ime organizatora obratili Borislav Kraljević, zamjenik direktora Instituta za standardizaciju, dr.sci. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Instituta za edukaciju VTK BiH i Franjo Čuvalo, Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Seminar je održan 14.10.2021. godine, a bio je hibridnog formata, odnosno mogao se pratiti i online.

Ova edukacija je na neki način promovirala Svjetski dan standarda koji se obilježava 14. oktobra svake godine. U toku seminara se govorilo o evropskim standardima za Eurokodove, razvoju druge generacije Eurokodova, te primjeni Eurokodova u javnim radovima u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom su predstavljena iskustva pri izvođenju i projektiranju građevina u svjetlu primjene Eurokodova.

Edukaciji je prisustvovao 21 učesnik.

Predavači na seminaru su bili: Tihomir Anđelić, Jana Markova, Bojana Zečević, Sanja Čolić, Ivana Rezić-Slišković i Amir Džananović.

[wds id=”48″]