Uručene diplome polaznicima „FIATA škole špedicije“

Dana 27.06.2019. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je dodjela FIATA diploma za polaznike „FIATA škole špedicije“. U okviru realiziranog ciklusa škole, nastavu je pohađalo 10 polaznika iz 6 bh. kompanija.

FIATA diploma je prestižni dokument koji predstavlja međunarodno priznati i prepoznati standard posjedovanja stručnih kompetencija iz oblasti špedicije, logistike, vanjske trgovine, transporta, izvoza i uvoza. Diplomu izdaje Međunarodni savez špediterskih udruženja (FIATA) sa sjedištem u Švicarskoj, a pravo na izdavanje ovog prestižnog dokumenta ostvaruju svi polaznici škole koji odslušaju 14 modula nastavnog plana i programa, te polože neophodne kvalifikacijske ispite i finalni ispit.

U toku je realizacija novog ciklusa „FIATA škole špedicije“ za školsku 2019. godinu, koji će biti finaliziran u oktobru 2019. godine, kada počinje i upis kandidata za novi ciklus.

Više informacija o samoj školi, nastavnom planu i programu, te načinu upisa kandidata možete dobiti pozivom na broj telefona 033/566-204 ili upitom na e-mail adresu mirza.konjo@komorabih.ba (kontakt osoba: gdin. Mirza Konjo, voditelj škole).