Unaprjeđenje suradnje VTK BiH i FIPA-e

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr. sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog tajnika Mirko Bošković održali su sastanak sa Sanjom Bazina Crnokić, zamjenicom direktora Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA). Tijekom sastanaka razgovarano je o unaprjeđenju suradnje dvije institucije kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti od interesa za bh. poslovnu zajednicu i povećanje direktnih stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Sudionici sastanka su ocijenili da investitori imaju dosta poteškoća zbog komplicirane administracije, od procesa registracije poduzeća do realizacije određenih projekata.  U narednom periodu, kako je ocijenjeno, neophodno je intenzivnije raditi na aktivnostima usmjerenim na poboljšanje poslovnog ambijenta za sve koji žele poslovati u Bosni i Hercegovini i stvaranju uvjeta za gospodarski rast.

Posebne teme sastanka bile unaprjeđenje promidžbe gospodarskih potencijala i investicionih prilika u Bosni i Hercegovini te suradnja na organizaciji i realizaciji aktivnosti u sklopu predstojećih sajamskih manifestacija, poslovnih posjeta i drugih gospodarskih događaja.

Share This