Ulazak u Republiku Hrvatsku za strane državljane

 

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 30. juna 2020. godine donio Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske kojom se, radi zaštite građana od bolesti COVID-19, privreno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

U skladu sa Odlukom, koja je stupila na snagu 1. jula i primjenjivat će se do 15. jula 2020. godine, ulazak u Hrvatsku bez ograničenja je za državljane EU/EEA, uz obaveznu prijavu na entercroatia.mup.hr,  dok svi ostali strani državljani mogu ući iz poslovnih razloga ili drugih gospodarskih interesa za RH te iz neodgodivih osobnih razloga uz odgovarajući dokaz.

Da li ispunjavate uvjete za ulazak u Hrvatsku možete provjeriti na zvaničnoj web stranici MUP RH- https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211 .

Napomena: Upisom kontakt podataka u obrazac Entercroatia dobit ćete potvrdu o najavi koju je potrebno istaknuti na vjetrobranskom staklu vozila za lakši prijelaz preko granice. Osim toga dobit ćete sve potrebne informacije vezano za siguran boravak u RH. Potvrda o najavi nije odobrenje ulaska i nema vrijednost dokumenta propisanog za prelazak granice (putovnica/osobna iskaznica).

 

Share This