U Zagrebu održana “Večer hercegovačkih vina”

Sinoć je u organizaciji Grupacije proizvođača vina u Bosni i Hercegovini pri Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH u jednom od najekskluzivnijih zagrebačkih restorana ManO2 održana “Večer hercegovačkih vina”.

Dvanaest hercegovačkih vinarija je predstavilo svoja vina, a samim time i Vinsku regiju Hercegovine, kroz pet slijedova jednog od najtalentiranijih hrvatskih chefova Hrvoja Kroflina. Pjenušac Domano vinarije “Vina Zadro”, žilavke iz “Vinarija Anđelić”, “Podrum Ostojić”, “Hepok d.o.o.” i “Vino Milas”, cahardonnay iz “Podrumi Vukoje” i “Podrumi manastira Tvrdoš”, blatine iz “Podrumi Andrija” i “Vinarija Čitluk” te trnjak iz “Vinarija Škegro”, “Vinogradi Nuić” i “Podrum Tolj” predstavljeni su mnogobrojnim novinarima sa hrvatske i regionalne gastro scene. Večeri su prisustvovali i somelijeri, distributeri te mnoge poznate osobe koje su imale čast uživati u hercegovačkim vinima.

Sinoćnja prezentacija u Manu2 pokazala je da hercegovačke vinarije posjeduju zaista ozbiljan potencijal, i da zaslužuju mjesto na međunarodnom tržištu.

[wds id=”66″]