Turističke agencije iz Bosne i Hercegovine u Cirih-u na „Swiss Travel Day“

 

 

Danas je otvoren najznačaniji događaj turističke branše u Cirih-u, Švicarska pod nazivom „Swiss Travel Day“. Bosna i Hercegovina je prisutna sa štandom od 54m2, na kojem se predstavlja devet (9) turističkih agencija iz BiH: Balkanvibe, Nebotours, Visit Bosnia, Meet Bosnia, BH Passport, Passport Travel Company, Fortuna Tours, Travel Hollywood i Lastatravel.

Učešće bh. turističkih agencija na Swiss Travel Day-u je organizirala Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Republike Srpske i kompanija SEE Investment Solutions, a u okviru inicijative I-Platforma-Dijaspora za razvoj BiH.

Swiss Travel Day predstavlja najznačniji događaj turističke branše u Švicarskoj i ujedno je glavna platforma za švicarski outgoing-turizam sa glavnim fokusom na B2B. Na ovom skupu se očekuje prisustvo glavnih švicarskih aktera iz oblasti turizma, te turističkih agencija iz različitih država. BH turističke agencije imaju mogućnost da predstave svoje usluge i stupe u kontakt sa potencijalnim švicarskim partnerima i glavnim akterima švicarske turističke branše.

Podsjećanja radi, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH je 30.08.2018. godine održana i jednodnevna radionica (trening) za sve zainteresirane učesnike na Swiss Travel Day manifestaciji, a u okviru priprema za što uspješniji nastup.

 

Share This