Svečano otvoren PROWEIN 2022

 

 

U njemačkom gradu Dizeldorfu, u nedjelju, 15. maja 2022. godine, svečano je otvoren najprestižniji sajam vina i alkoholnih pića na svijetu PROWEIN 2022.

PROWEIN je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti preko 61,5 hiljada posetilaca iz 133 zemalja, od čega su 94% stučni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.900 izlagača iz 64 zemalja.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine već peti put za redom organizuje zajednički nastup bh. kompanija na navedenom sajmu. Ove godine u Dizeldorfu na zajedničkom štandu nastupa ukupno sedam bh. kompanija i to: Podrum manastira Tvrdoš, Podrum Ostojić, Vinski podrum Anđelić, Hepok, Vinogradi Nuić, Vinarija Domanica, Podrumi Vukoje 1982.

Slijedom prethodnih godina, i ovaj put se očekuje velika posjećenost i uspješni rezultati za naše izlagače koji su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda.

[wds id=”79”]

Share This