Svečano otvoren PROWEIN 2019

 

 

U njemačkom gradu Dizeldorfu, u nedjelju, 17. marta 2019. godine, svečano je otvoren najprestižniji sajam vina i alkoholnih pića na svijetu PROWEIN 2019.

PROWEIN je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti preko 60 hiljada posetilaca iz 133 zemalja, od čega su 94% stučni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.870 izlagača iz 64 zemalja.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine već četvrti put za redom organizuje zajednički nastup bh. kompanija na navedenom sajmu. Ove godine u Dizeldorfu na zajedničkom štandu nastupa ukupno sedam bh. kompanija i to: Vukoje podrumi, Tvrdoš, Anđelić, Nuić, Vina Zadro, Podrumi Andrija i HEPOK Mostar.

I ove godine vina iz Bosne i Hercegovine privlače izuzetnu pažnju čemu svjedoči veliki broj posjetioca. Štand su posjetili generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, gdin. Lučijano Kaluža zajedno sa konzulicom Majom Dimitrijević.

Share This