Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković prisustvovao je danas svečanom otvaranju Međunarodnog sajma privrede/gospodarstva “Brčko 2019” koji se održava u periodu od 07. do 09.11.2019. godine. Sajam organizuje  Privredna komora Brčko distrikta BiH pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, Antunović d.o.o., Bimal, d.d. Brčko i drugih privrednika Brčko distrikta BiH, a predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja na našim prostorima, što potvrđuje višegodišnji kontinuitet – tradicija održavanja Sajma, rezultati uspjeha, veliki broj izlagača kako domaćih tako i stranih.

Obraćajući se prisutnim učesnicima, predsjednik Vuković je ukazao na značaj sajamskih manifestacija obzirom da su sajmovi mjesta susreta, upoznavanja ljudi i njihovih potencijala, razmjene najboljih iskustava, kao i mjesta ugovaranja poslova. Kako je istakao,  zajedničkim snagama treba graditi bolji, stabilniji, i kvalitetniji poslovni ambijent, jer je zajednički prosperitet jedini izlaz iz nametnute socijalne i poslovne apatije u koju se ušlo.

Sajam je otvorio gradonačelnik Brčko Distrikta g. Sinisa Milić, a prisutnima se obratila i predsjednica PK Brčko Distrikta Sanela Hadžajlić, kao i g. Antunović, jedan od vodećih privrednika iz Brčko Distrikta.