Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković održao je danas sastanak s direktorom Sekretarijata Transportne zajednice, gospodinom Matejem Zakonjšekom.

Na sastanku je predstavljen plan i pravci djelovanja Sekretarijata, te mogući načini za uspostavljanje baze za buduću suradnju dvije institucije.

Kako je istaknuo predsjednik Vuković, današnji sastanak je bio prilika da se razgovara o zajedničkim prioritetima i problemima koje dodatno usložnjava pandemija Covid-19. Na sastanku je dogovoreno da će Vanjskotrgovinska komora BiH kreirati kratki upitnik za vozače u međunarodnom prijevozu, te nakon analize odgovora utvrditi ključne probleme koji će biti prezentirani na sastanku Sekretarijata transportne zajednice i predložiti mogućnosti rješavanja istih.

Podsjećamo, Vanjskotrgovinska komora BiH je 2017.godine podržala inicijativu formiranja Sekretarijata Transportne zajednice, u kojoj su trenutno predstavnici svih zemalja članica EU i zemalja Zapadnog Balkana.