Seminar o borbi protiv korupcije u BiH

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Vas pozivaju na seminar “Borba protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, iskustva i izazovi u privatnom sektoru“ koji će biti održan 10.11.2022. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo.

Korupcija je jedno od najčešćih destruktivnih, rasprostranjenih i kompleksnih problema našeg vremena. Narušava političku stabilnost, povećava troškove poslovanja i doprinosi siromaštvu. Na globalnom nivou koruptivno djelovanje je značajna prepreka međunarodnom poslovanju i održivom razvoju širom svijeta. Unutar organizacije ima izrazito negativan utjecaj na moral zaposlenih te narušava korporativni imidž. Promjene unutar organizacije i razvoj antikoruptivne kulture značajno doprinose profitabilnom i zdravom poslovanju.

Tokom seminara će biti predstavljeni standardi antikoruptivnih praksi u korporativnom sektoru. Edukacija je namjenjena svima onima koji žele napraviti i održati korporativni imidž na lokalnoj i svjetskoj poslovnoj sceni. Više informacija o seminaru možete naći u pozivu.

Učešće na seminaru je besplatno.

Prijavu na seminar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 08.11.2022. godine do 16:00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.