Sajam Dani jabuke u Goraždu

Potpredsjednik VTK/STK BiH Ahmet Egrlić prisustvovao je otvaranju privredno-kulturne manifestacije “Dani jabuke 2022” u Goraždu. Ovo je 18. izdanje sajma po kojem je Goražde postalo prepoznatljivo, a predstavlja podršku lokalnom poduzetništvu te okuplja izlagače iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

„VTK BiH sarađuje s mnogobrojnim kompanijama s područja Goražda i ovog kantona i drago mi je da mogu reći da postoji primjetno povećanje učesnika- poljoprivrednih proizvođača. Ovaj sajam predstavlja odličnu promociju naših poljoprivrednih potencijala i želim svim izlagačima da uspješno predstave svoje proizvode i usluge te ostvare poslovne kontakte koji će im pomoći u daljem razvoju,“ rekao je potpredsjednik Egrlić u svom pozdravnom govoru.

Na sajmu su organizirana i stručna predavanja, a osnovna vrijednost ove manifestacije ogleda se u mogućnosti da lokalni proizvođači predstave svoje proizvode izlagačima i posjetiteljima iz drugih gradova BiH i zemalja regije.