Regionalni Challenge Fond raspisao Treći poziv za finansiranje projekata u obrazovanju

 

 

Regionalni Challenge Fond (RCF) raspisao je Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti konzorcija obrazovnih ustanova i kompanija iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkan i svih privrednih sektora, koji su posvećeni zajedničkoj implementaciji programa kooperativne obuke, da se prijave do 7. jula 2023. godine u 23:59 sati.

Izjave zainteresovanosti mogu podnijeti konzorciji formirani od institucija za strukovno osposobljavanje i najmanje dva preduzeća, koji se zajednički bave pružanjem kooperativnog strukovnog obrazovanja i obuke.

Više informacija o podobnosti aplikanata i procedurama prijave možete pronaći u Smjernicama za Treći poziv za iskazivanje interesa koje su dostupne ovdje.
Raspored postojećih online info sesija po zemljama možete pronaći ovdje.

Njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj izdvojilo je 64,43 miliona eura za RCF, a Vlada Švicarske, koju predstavlja Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švicarskih franaka. Sredstva su povjerena Njemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekat realizuje Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6-CIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regiona.

Prvi i drugi krug prijava privukao je više od 300 Izjava o zainteresovanosti iz svih šest zemalja Zapadnog Balkana 6. Proces selekcije rezultirao je odabirom 63 projekta za finansiranje, uz izdvajanje približno 27 miliona eura za opremanje i unapređenje infrastrukture ustanova za strukovno obrazovanje, kao i obuke učesnika programa kooperativnog obrazovanja.

 

Share This