Realiziran vebinar „Digitalni marketing: LinkedIn i Instagram“

Vebinar „Digitalni marketing: LinkedIn i Instagram“, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, uspješno je realiziran 30.07.2020. godine. U uvodnom dijelu vebinara, učesnicima se obratila dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Instituta za edukaciju koja je ujedno najavila organizaciju dvije škole VTK BiH: Školu vanjskotrgovinskog poslovanja i Školeuupravljanje lancima nabavke.
U toku vebinara predstavljene su digitalne platforme Instagram i LinkedIn. Učesnicima je objašnjeno kako kreirati sadržaj za ličnu promociju ili za promociju brenda koji se predstavlja. Napravljena je razlika u sadržajima koji idu na Instagram, a koji na LinkedIn i kako pomoću LinkedIn-a doći do vrijednih kontakata u poslovnom svijetu.
Također su prezentirani konkretni primjeri iz prakse korištenja LinkedIn-a i Instagram-a na kompanijama koje su napravile veliki uspjeh u prodaji upravo zahvaljujući promociji svojih proizvoda putem online kanala.
Predavač na vebinaru je bio Jasmin Mehić, osnivač agencije za digitalno oglašavanje etrade.ba, dok je moderator bio mr.sci. Senad Hromić, stručni saradnik u Institutu za edukaciju VTK BiH.