Ozonska jedinica Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH organizuje petodnevnu radionicu o alternativnim i prirodnim rashladnim sredstvima.

Radionica će se održati u periodu od 03-07. septembra 2018, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (adresa: Branislava Đurđeva br. 10, 71 000 Sarajevo).

Radionica će trajati 5 dana u periodu od 09 – 18h sati:
– 4 dana treninga i edukacije o prirodnim rashladnim sredstvima (teorija i praktična demonstracija) – obavezno prisustvo
1 dan: Uvod, rahslađivanje i okolina; Osnove rashlađivanja i zakonski zahtjevi EN 387
2 dan: Hidrokarboni (R600 – R290) tehnologija u sistemima rashlađivanja
3 dan: Karbon dioksid (R744) kao rashladno sredstvo i njegova primjena
4 dan: Rashlađivanje amonijakom (NH3) – postrojenja i stanice

– 5 dan: terenska posjeta postrojenjima koje koriste prirodna rashladna sredstva.

Troškove učešća u radionici pokriva UNIDO u sklopu projekta BiH HPMP- HCFC phase-oot plan- Plan isključivanja iz upotrebe HCFC supstanci u BiH, te je za Vas besplatno, a za privrednike koji dolaze van Sarajeva troškovi smještaja i prevoza će biti nadoknađeni.
Učesnicima će također biti obezbijeđen radni materijal: knjige, PP prezentacije, informativne skripte, te DVD o hidrokarbonima.

Po završetku radionice, polaznici će dobiti dva međunarodno priznata certifikata: Galileo Certifikat o prisustvu i Certifikat o alternativnim rasladnim medijima nakon kratkog testiranja!

Broj polaznika je ograničen zbog čega je prijava prisustva obavezna i to najkasnije do 12h petka 27.07.2018. godine putem emaila na adresu [email protected].