Prvi zajednički nastup bh firmi na sajmu odjeće „MUNICH APPAREL SOURCE“

 

 

Danas je u Minhenu otvoren sajam odjeće „MUNICH APPAREL SOURCE“ i isti će trajati do 06. septembra 2018. godine. Munich Apparel Source je sajam odjeće koji povezuje najznačajnije evropske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije sa pouzdanim proizvođačima modne konfekcije. Na sajmu izlaže preko 200 međunarodnih izlagača.

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i drugim partnerima, po prvi put zajednički nastupaju sljedeće bosanskohercegovačke kompanije: Alma ras (Olovo), Bontex (Maglaj), Exclusive Lingerie (Banja Luka), Kismet (Doboj jug- Mala Brijesnica), Prevent Travnik (Travnik), Sana Linea (Kostajnica) i Zenko (Zenica).

Glavi cilj učešća na sajmu jeste po prvi put organizovati promociju bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti tekstilne industrije – proizvodnja konfekcije, te dati priliku za uspostavljanje poslovnih odnosa sa internacionalnim partnerima, kao i povećati izvoz bh.proizvoda iz spomenutog sektora na međunarodno tržište.

Delegaciju privrednika na sajmu predvodi potpredsjednik Komore dr.sc. Vjekoslav Vuković. Otvaranju sajma prisustvovala je generalni konzul BiH u Minhenu gđa. Ruzmira Tihić Kadrić.

Prvog dana, u posebno odvojenim prostorijama, na Sajmu je održana prezentacija sektora tekstila u Bosni i Hercegovini. Naročito je stavljen naglasak na mogućnosti uspostavljanja bilateralne saradnje između bh kompanija i ino partnera prisutnih na sajmu. Prezentaciju su održali predstavnici Komore i kompanije Alma Ras.

Obzirom da je ovo prvi zajednički nastup bh. komapnija na navedenom sajmu, posebno raduje činjenica da je već prvog dana kako na sajmu tako i na prezentaciji, iskazan značajan interes ino partnera za saradnju sa bh. kompanijama.