Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine podržala je organizaciju  “Prvog bh. online sajma namještaja” koji će se održati u periodu od 15. do 20. maja 2021. godine.  Organizator sajma je Platforma namjestaj.shop, a isti se realizuje uz podršku partnera iz drvno-prerađivačkog sektora, javnih institucija i univerzitetskih ustanova te medijskih pokrovitelja.

Kako se navodi u saopštenju,  u vremenu kad su tradicionalni susreti i komunikacije svedeni na minimum, životne i poslovne mogućnosti znatno umanjene, bez adekvatnog odgovora na novonastalu situaciju, online poslovanje i umrežavanje stručnjaka i profesionalaca u drvno-prerađivačkom sektoru odlična je prilika i vrijedan poduhvat.

Prvi bh. online sajam namještaja svakako da će  otvoriti nove mogućnosti unapređenja promocije proizvođača te uspostaviti novi način prodaje i kupovine namještaja i asesoara za dom.

Sajam će okupiti proizvođače i prodavače pločastog i tapaciranog namještaja, te proizvođače i prodavače dekora i kućanskog asesoara. Tokom sajma omogućena je usluga enterijer i dizajn studija a sajam se zatvara dodjelom nagrada proizvođačima i posjetiocima. Krajnje korisnike i kupce očekuju velike pogodnosti i popusti na izložbene komade ali i premijerno predstavljanje novih kolekcija.

Zainteresovani za učešće mogu se registrovati putem linka ovdje.