Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković primio je u posjetu NJ.E. Nermina Mešinovića, novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine u Libiji.

Zahvalivši se na posjeti, predsjednik je ambasadora upoznao sa aktuelnim temama i aktivnostima Komore usmjerenim ka promociji prirodnih potencija kojima Bosna i Hercegovina raspolaže kao i mogućnostima unapređenja izvoza.

Ambasador je podržao Komoru, te pohvalio napore koje ulaže kako bi se bh. privrednicima omogućilo lakše poslovanje, a samim tim i unaprijedile ekonomske prilike u Bosni Hercegovini. Posebno je istakao komorske aktivnosti usmjerene na promociju izvoznih potencijala, te s tim u vezi stavio se na raspolaganje za saradnju.

Učesnici sastanka ocijenili su da organizacija posjeta privrednih delegacija, kao i organizacija promocija potencijala Bosne i Hercegovine i uspostavljanje poslovnih kontakata, u narednom periodu treba biti u fokusu suradnje jer svakako može u mnogome doprinjeti boljoj afirmaciji bosanskohercegovačke privrede, njenih roba i usluga.