Promocija Bosne i Hercegovine turistima iz zemalja Golfskog zaljeva

 

 

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić prisustvovao je zatvaranju osmog Festivala prijateljstva u Sarajevo Resortu, održanom s ciljem promocije proizvoda iz Bosne i Hercegovine turistima iz zemalja Golfskog zaljeva.

Na Festivalu, koji je podržala i VTK BiH, potpredsjednik Egrlić je u svom obraćanju istakao da je zabilježen rast dolaska broja turista iz zemalja Golfskog zaljeva i da postoji potencijali za unaprjeđenje ekonomske saradnje.
„Evidentno je da Bosna i Hercegovina bilježi rast dolaska turista iz zemalja Golfskog zaljeva, kao i da se gosti rado vraćaju. To znači da su turisti zadovoljni i da Bosna i Hercegovina ima šta da ponudi svima koji je posjete. Osim turizma, Bosna i Hercegovina razvija i druge oblike saradnje, prije svega ekonomske, jer imamo sve veću potražnju za bh. robama i uslugama. Cijeneći dobre prijateljske odnose i zainteresovanost za jačanje saradnje, nadamo se da će u narednom periodu biti intenzivirana promocija turističkih i industrijskih potencijala Bosne i Hercegovine u zemljama Golfskog zaljeva, što će u konačnici rezultirati povećanjem obima vanjskotrgovinske razmjene, ali i investicija u Bosnu i Hercegovinu,“ kazao je Egrlić i dodao da prostora za unapređenje saradnje svakako ima.
Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici vlasti i institucija Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Grada Sarajeva i Općine Hadžići, drugi kuvajtski investitori i gosti Sarajevo Resort-a.

Share This