Pripreme prijevoznika za pregovore mješovitih komisija za transport

Odbor Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održao je 12. sjednicu, uz prisustvo predstavnika Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i Privredne komore Republike Srpske, na kojoj su definirana pitanja i prijedlozi tema za pregovore na najavljenim sastancima mješovitih komisija Bosne i Hercegovine za transport sa Republikom Hrvatskom, Slovenijom i Švedskom.

Među tim pitanjima, izdvajaju se tri, i to: šestogodišnji zastoj tj. neprovođenje postupka usklađivanja voznih redova za međunarodne autobusne linije u Republici Hrvatskoj i uvjeti odvijanja vanlinijskog prijevoza sa Republikom Hrvatskom, te otvorena pitanja koja se vezuju za oblast kooperacije na međunarodnim autobuskim linijama sa Republikom Slovenijom.

Također, Odbor Udruženja je utvrdio i prijedlog predstavnika Udruženja za sastav delegacije Bosne i Hercegovine na sastancima mješovitih komisija za transport sa navedenim državama.