Predstavnici VTK/STK BiH prisustvuju konferenciji Montenegro 2023.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i zamjenici generalnog sekretara Mirko Bošković i Momčilo Komljenović prisustvuju Konferenciji o ekonomiji Montenegro 2023, koju organizira Privredna komora Crne Gore, 11. i 12. 10. u Budvi.

Glavna tema konferencije je „Ekonomski horizont Regiona”, a na panel sesijama učesnici će pokušati razmotriti važna pitanja za ekonomsku budućnost ovih prostora: ekonomsku krizu s kojom se suočavaju privrede u regionu, proces zelene tranzicije u Evropskoj uniji i Zapadnom Balkanu, modele saradnje s institucijama vlasti, održivost evropskih integracija i perspektive članstva u EU i druga.

Tokom konferencije predstavnici VTK BiH će se sastati s predstavnicima komora i poslovnih asocijacija iz regiona, a teme sastanaka su zajednički angažman poslovne zajednice u regionu, uklanjanje prepreka za razvoj regionalne ekonomske saradnje i unaprjeđenje poslovne i investicione klime u regionu.

Ova konferencija je važan ekonomski događaj u regionu, zbog aktuelnosti tema koje pokreće sa govornicima na najvišem nivou te mogućnosti poslovnog povezivanja, kao dodatne vrijednosti. Učesnici ovog događaja su privrednici, uvaženi ekonomski stručnjaci, predstavnici akademske zajednice, međunarodnih organizacija i drugi.