Predstavnici VTK/STK BiH posjetili preduzeće VIS d.o.o. Banja Luka

Predstavnici Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, direkorica Sektora privrede Ognjenka Lalović i direktor Sektora za makroekonomski sistem Slaviša Ćeranić posjetili su preduzeće VIS d.o.o. Banja Luka.

Tokom posjete razgovarano je o aktivnostima koje Komora provodi u cilju poboljšanja poslovnog okruženja u BiH i predstavljanja bh. privrede u inostranstvu. Posebno su predstavljene usluge Komore u vezi sa spajanjem domaćih firmi sa ino dobavljačima.

VIS d.o.o Banja Luka je preduzeće osnovano 1993. godine, poznato na domaćem tržištu kao jedan od najvećih proizvođača proizvoda od plastike za industriju i domaćinstvo i priznat kao pouzdan partner u mašinskoj industriji sa više od 30 godina iskustva u proizvodnji najkvalitetnijih mašinskih pozicija za klijente širom Evrope.

Kompanija je ove godine završila najveći investicioni ciklus od svog osnivanja u vrijednosti od oko 6 miliona KM. Sredstva su uložena u kupovinu zemljišta u Ramićima i izgradnju dvije proizvodne hale u sklopu proizvodnog kompleksa na 22000 m², sa mogućnošću širenja kapaciteta, odnosno izgradnje i treće proizvodne hale. Ovo je kruna tri decenije rada, truda i zalaganja, jer ove, 2023. godine, proslavljaju 30 godina od osnivanja preduzeća VIS u ovom organizacionom obliku.