Predstavnici VTK/STK BiH posjetili Banjalučku pivaru

Uposlenici Sektora privrede Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, posjetili su kompaniju Banjalučka pivara a.d. Banja Luka, koja ove godine proslavlja veliki jubilej, a to je 150 godina postojanja.

Tokom posjete, predstavnici Komore su sa predstavnicima menadžmenta Banjalučke pivare obišli proizvodne pogone, te razgovarali o trenutačnoj situaciji u industriji piva, stanju na tržištu, kao i o zajedničkim budućim aktivnostima.

Banjalučka pivara sa godišnjom proizvodnjom od oko 350.000 hl, jedna je od najprepoznatljivijih i najuspješnijih pivara u Bosni i Hercegovini, čija tradicija proizvodnje vrhunskog piva datira još od 1873. godine. U svojoj proizvodnji posvećeni su održavanju visokih standarda te korištenju najkvalitetnijih sastojaka kako bi osigurali vrhunski kvalitet proizvoda. Proces proizvodnje piva podvrgnut je strogim kontrolama kako bi se osigurala dosljednost i autentičnost okusa.

Uz uspjeh na domaćem tržištu, Banjalučka pivara takođe izvozi svoja piva u druge zemlje pod vlastitim brendom, time šireći svoj uticaj i stvarajući prepoznatljivost bosanskohercegovačkog piva na međunarodnom nivou. Piva Banjalučke pivare se mogu naći u Srbiji, Hrvatskoj, Italiji, Crnoj Gori, ali i na dalekim tržištima Švedske, Malte, Ruske Federacije i Australije.

Pivara u svom asortimanu ima različite brendove kao što su: Banjalučko pivo, Nektar, Crni Đorđe, Baraba i druga, te svako od njih ima svoje jedinstvene karakteristike i okus, kako bi zadovoljili različite zahtjeve i preferencije. Prateći trendove kao i zahtjeve potrošača, iz Banjalučke pivare su najavili novu investiciju i novi proizvod.

Pored proizvodnje piva, Banjalučka pivara također ima važnu ulogu u društvenoj zajednici. Kroz svoje društveno odgovorne inicijative, podržavaju različite projekte i događaje koji promovišu kulturu, sport, umjetnost i zaštitu okoline.

Banjalučka pivara je takođe otvorena za posjetioce koji žele doživjeti autentičnu pivsku kulturu, što bi u skorije vrijeme moglo postati nezaobilazna turistička ponuda grada Banja Luke.