Predstavnici VTK BiH na 30. Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani

Danas je u Ljubljani svečano otvoren 30. Alpe-Adria, sajam zelenog i aktivnog turizma koji su posjetili i predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Sajam Alpe Adria od ove godine uključuje i kamping i karavaning i održava se u periodu od 30.01. do 02.02.2019. godine. Sajam je izuzetno posjećen i na njemu sudjeluje preko 330 turističkih predstavnika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Mađarske, Češke i Nepala.

Predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine posjetili su štandove izlagača među kojima su iz Bosne i Hercegovine Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Turistička organizacija Republike Srpske.

S Agencijom Jereb iz Slovenije, koja je jedna od najznačajnijih agencija kada je u pitanju dolazak gostiju iz Slovenije u BiH, predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine su održali sastanak. Tema sastanka je bila poboljšanje suradnje te pomoć Vanjskotrgovinske komore BiH u kreiranju novih ponuda na prostoru BiH i regije.

Za vrijeme sajma predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine će sudjelovati na nizu stručnih radionica i panel diskusija na temu održivog i eko turizma.