Predstavnici kompanije Buroj International Group d.o.o. posjetili Komoru

Predsjednik Vanjskotrgovinke/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić primio je u posjetu delegaciju investitora, predstavnika kompanije Buroj International Group d.o.o. na čijem čelu je direktor, Njegova Ekselencija gospodin Ismail Ahmad.

G. Ahmad se najprije zahvalio predsjedniku na izdvojenom vremenu, nakon čega je predstavio mega projekat „Buroj Ozone“- najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi, koji gradi kompanija Buroj International Group d.o.o. Trnovo, a čija realizacija će uveliko doprinijeti napretku i razvoju turizma u Bosni i Hercegovini. Istakao je kako je prikupljena sva potrebna dokumentacija, pribavljene sve urbanističke dozvole, dovedena infrastruktura, struja, voda, gas i pristupni putevi na gradilištu, čime su stvoreni svi preduslovi za nastavak gradnje i finaliziranje projekta.

Predsjednik Egrlić je izrazio zadovoljstvo, s obzirom na to da će projekat doprinijeti unapređenju turističke ponude Bosne i Hercegovine, te istakao spremnost Komore da pruži svu neophodnu pomoć i podršku u njegovoj realizaciji. Također je iskoristio priliku upoznati prisutne sa planovima i aktivnostima Komore u narednoj godini, kao i projektima koji bi mogli biti od zajedničkog interesa. Posebno je istakao turizam kao perspektivnu granu privrede u okviru koje Bosna i Hercegovina raspolaže bogatim potencijalom.