Predstavnici Komore u posjeti Srednjoj mašinsko tehničkoj i Srednjoj školi metalskih zanimanja u Sarajevu

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić, zajedno s gđom Elmom Kovačević-Bajtal, direktoricom Instituta za edukaciju posjetio je Srednju mašinsko tehničku i Srednju školu metalskih zanimanja u Sarajevu, gdje je razgovarano sa rukovodstvom obje škole o njihovim aktivnostima i planovima u budućnosti.

Predstavnici Komore tom prilikom su obišli i kabinete za izvođenje praktične nastave, te su im predstavljanje aktivnosti koje se odvijaju u školama.

Predsjednik Egrlić se zahvalio na prijemu i naglasio kako je Komora spremna, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati projekte i aktivnosti škole u cilju poboljšanja njihovog rada, te obezbjeđivanja adekvatnog kadra prilagođenog potrebama privrede.

Također je iskoristio priliku upoznati rukovodstvo škole s aktuelnim projektom koji Komora realizuje u okviru Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, Regionalni challenge fond (RCF) projekat, financijski mehanizam osmišljen da poboljša zapošljivost, naročito mladih. Radi se o nepovratnim grantovima koji se dodjeljuju konzorcijima sastavljenim od jedne institucije za stručno obrazovanje i obuku i najmanje dvije kompanije.

Share This