Predstavnici Komore u posjeti kompaniji Gradex d.o.o., Gradačac

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i zamjenik generalnog sekretara Nihad Bajramović posjetili su kompaniju Gradex d.o.o., Grdačac i tom prilikom sa direktorom i vlasnikom kompanije Šefikom Močićem razgovarali o stanju u kompaniji i planovima za budućnost, te su obišli industrijsku zonu i upoznali se sa aktivnostima i proizvodnim kapacitetima u Gradačcu. Tokom posjete razgovarano je o sveprisutnijem problemu nemogućnosti obezbjeđenja kvalitetne radne snage.

Gradex d.o.o. je preduzeće za inženjering, projektovanje i proizvodnju montažnih betonskih elemenata osnovano 1991. godine. Kompanija je smještena na proizvodnom kompleksu na preko 18.000 m2 sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od 120.000 m2.  Proizvodnju karakteriše ekonomičnost obzirom da se svi elementi konstrukcije izrađuju u metalnim kalupima prema  važećim standardima i propisima, dok su vanjske površine betonskih elemenata glatke i ne zahtijevaju dodatnu obradu.  Prednost montažne konstrukcije u odnosu na druge sisteme gradnje je u jednostavnoj i brzoj gradnji, te suhoj montaži koja omogućava izgradnju i u zimskom periodu. Zbog mogućnosti izgradnje velikih raspona, konstrukcija je pogodna za izgradnju industrijskih hala, skladišta, trgovinskih objekata, poljoprivrednih i sportskih objekata, mostova i sl.  Kompanija se takođe bavi projektovanjem svih vrsta objekata, od malih kuća za stanovanje, do većih stambenih objekta.

Predsjednik Egrlić je iskoristio priliku i upoznao menadžment kompanije sa aktivnostima i uslugama koje Komora nudi svojim članicama, kao i projektima od značaja za unapređenje poslovanja i intenziviranja privlačenja stranih investicija, ali i aktivnostima usjerenim na jačanje regionalne saradnje. Takođe je izrazio zadovoljstvo jer se Gradačac razvija, te trenutno ima više uposlenih nego devetesetih godina.

[wds id=”31″]