Predstavnici Komore u posjeti firmi Metaling doo Jajce

Predstavnici Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, dopredsjednik dr.sc. Vjekoslav Vuković i Adela Vukotić-Terek, Sekretar asocijacije metalske i elektro industrije VTK, danas su posjetili firmu Metaling doo u Jajcu, te su tom prilikom sa menadžmentom razgovarali o aktuelnom stanju, planovima, ali i izazovima sa kojima se firma suočava.

Tokom sastanka, dopredsjednik je prisutne upoznao sa aktivnostima Komore koje su usmjerene ka otklanjanju svih barijera sa kojima se kompanije suočavaju na putu unapređenja svog poslovanja i kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Također ih je upoznao sa planovima i započetim projektom digitalizacije, koji ima za cilj unaprijediti poslovanje Komore u korist bosanskohercegovačkih privrednika. Istakao je kako je metalna industrija za prvih šest mjeseci ove godine ostvarila povećanje izvoza za 44,55% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno porast za 15% u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu, što je za svaku pohvalu.

Metaling d.o.o. Jajce osnovano je 2006. godine. Osnovna djelatnost poduzeća je proizvodnja i montaža čeličnih konstrukcija.

Oko 180 kvalificiranih uposlenika iz različitih oblasti, izvoz u nekoliko zemalja Europske unije, konstantno educiranje uposlenika kako bi se kvalitetno odgovorilo izazovu u radu s najsofisticiranijom proizvodnom opremom, te zapažene reference na domaćem i inozemnom tržištu, jasan su pokazatelj uzlaznog trenda u nametanju poduzeća “Metaling” d.o.o. Jajce kao lidera u ovoj oblasti.

Firma raspolaže sa dvije zatvorene hale sa pratećim objektima od 13.000 m2 na prostoru od 26.000 m2, opremom potrebnom za proizvodnju i montažu svih vrsta čeličnih struktura. Godišnji kapacitet proizvodnje iznosi oko 10000 tona.

[wds id=”34″]