Predstavnici Komore prisustvovali otvaranju manifestacije Hercegovački plodovi Mediterana

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr. sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog sekretara Mirko Bošković prisustvovali su ceremoniji otvaranja 15. sajma Hercegovački plodovi Mediterana u Stocu. Komora ovu sajamsku manifestaciju podržava već dugi niz godina zbog mogućnosti koje nudi u razvoju poljoprivrede i turizma na ovom području.

Ove godine na sajmu sudjeluje oko 100 izlagača, proizvođače sadnica autohtonih sorta šipka, smokve i masline. Predstavljene su i prerađevine od ovih poljoprivrednih sorti, ali i drugi mediteranski artikli s područja Hercegovine.

Hercegovački plodovi Mediterana organiziraju se radi promocije, ali i pokretanja i povećanja organizacione proizvodnje navedenih kultura. Kao i prethodnih godina, sajam je i edukativnog karaktera, pa je održana stručna radionica na temu “Agroturizam – izazovi i mogućnosti za grad Stolac”. S obzirom na izvanrednu ponudu događaja i asortiman izložbenih eksponata, te mogućnost nabavke plodova vrhunskog kvaliteta i drugih proizvoda, organizatori smatraju da će ovogodišnja manifestacija biti najbolja do sada.

Glavni organizatori sajma su Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Grad Stolac, uz pomoć JU Radimlja i JU Centar za kulturu i sport.