Predstavnice VTK/STK BiH posjetile kompanje Belif d.o.o. i Plastoflex d.o.o.

Predstavnice Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine su u sklopu projekta “Priprema MSP za uvođenje standarda kvaliteta u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća”, posjetile kompanije Belif d.o.o. i Plastoflex d.o.o. Tokom posjete, predstavljeni su proizvodni kapaciteti i asortimani proizvoda te strategije i planovi ovih kompanija za naredni period.

Belif d.o.o. je utemeljen 1996. godine i tokom konstantnog razvoja, postao je lider u proizvodnji hemijskih proizvoda. Kompanija drži vodeću poziciju u proizvodnji antifriza, sredstava za održavanje vozila i sredstava za tretman bazenskih voda, ali i drugih kućanskih proizvoda za čišćenje. Kroz kontinuirano ulaganje u opremu i usavršavanje prodaje, Belif d.o.o. je održao svoju lidersku poziciju. Analizom gotovih proizvoda u vlastitoj laboratoriji i eksternim laboratorijama, kompanija osigurava visok nivo kvaliteta proizvoda. Uslijed tendencije rasta firme i širenja asortimana proizvoda, kao i potrebe tržišta za kvalitetnim domaćim motornim i industrijskim uljima te povezanosti sa sestrinskom firmom Life Oil, Belif je sredinom 2016. godine pokrenuo proizvodnju motornih i industrijskih ulja pod robnom markom naziva BELLUBE. U proizvodnji BELLUBE ulja se koriste visokokvalitetna bazna ulja i aditivi renomiranih svjetskih proizvođača.

Plastoflex d.o.o. je osnovan 1979. godine i ističe se u proizvodnji i preradi plastike. S kapacitetom od 5.000 m2 proizvodnog prostora i moderno opremljenom alatnicom za proizvodnju alata, kompanija pruža usluge brizganja s vlastitim alatima. Sa svojim fokusom na kvalitet, kratke rokove isporuke i konkurentske cijene, Plastoflex d.o.o. je stekao bogato znanje i iskustvo u industriji plastike. Brend ove kompanije je FORA – simple life, posebno dizajnirani proizvodi od plastike za za kuhinju, kupatilo, vrt i održavanje, a mnoštvo certifikata dokazuje da su ovi proizvodi kvalitetni, sigurni i zdravstveno ispravni.

Tema projekta je usklađena s preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2022 (dimenzija 10) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ovaj projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.