Predsjednik Vuković u posjeti Vitezu

 

 

U današnjoj posjeti Vitezu, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i direktor Sektora za javna dokumenta Mirko Bošković, održali su odvojene sastanke sa predstavnicima kompanije Ecos, te  predstavnicima Udruženja poslodavaca u Vitezu.

Obilazeći kompaniju Ecos, predsjednik Vuković upoznao je menadžment sa aktivnostima i ulogom Komore posebno ističući njen angažman i mjere koje su preduzete tokom  prošle godine koju je obilježila pandemija koronavirusa. Takođe ih je upoznao sa planovima i započetim projektima digitalizacije koji imaju za cilj unaprijediti poslovanje Komore u korist bosanskohercegovačkih privrednika. Na sastanku je posebno razgovarano o carinskoj suspenziji za koju su predstavnici kompanije izrazili posebno interesovanje obzirom da uvoze inoks žicu koju koriste u svojoj proizvodnji.

Inače, kompanija Ecos d.o.o. Vitez na bosanskohercegovačkom tržištu postoji već 20 godina te je za taj period postalo prepoznatljivo ime u svijetu materijala za centralno grijanje, opremu za kupatila, keramičke pločice i vodovodni materijal. Proizvodni pogon Ecosa zauzima 1500 m2 prostora, a zapošljava 125 radnika.

U nastavku posjete Vitezu, predsjednik Vuković se susreo sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i novoizabranim predsjednikom Mirkom Šakićem. Tokom sastanka poslodavci su izrazili posebnu zainteresovanost za mogućnosti prekogranične saradnje, kao i edukacije koje realizuje Komora. Predsjednik Vuković je istakao da je Komora na usluzi kompanijama, te da su sve njene aktivnosti usmjerene ka unapređenju njihovog poslovanja i kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta.

 

Share This