Predsjednik Vuković u posjeti kompaniji Pims

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković posjetio je tvrtku Pims elektro oprema d.o.o., Odžak, gdje je s rukovodstvom razgovarao o trenutnom poslovanju, planovima za budućnost, kao i aktualnim problemima i načinu zaštite radnika. Sastanak je bio fokusiran na strana ulaganja kao i detašmane za montažere. Pored navedenog, istaknuta je i potreba za jasnijim epidemiološkim uputama koje ne mogu biti generalne nego adaptivne, a razgovarano je i o vrstama i načinima proizvodnje, te lancima snabdijevanja i isporuke na odredišta.

Tvrtka Pims elektro oprema d.o.o., osnovana 2009. godine bavi se proizvodnom djelatnošću u vidu ožičavanja, kabliranja i montiranja niskonaponskih komandnih elektro ormara koji se koriste pri upravljanju raznim robotima i automatizaciji raznih postrojenja i opreme. Potpuno je orijentirana na izvoz i, usprkos otežanim epidemiološkim uvjetima, uspijeva bez prekida realizirati 5-7 izvoza tjedno.

Danas zapošljava 200 radnika u proizvodnom prostoru od 2.400 m2, te obiluje iskustvom i mladim kadrovima. Izgrađena je i nova proizvodna hala površine 2.100 kvadratnih metara što će svakako rezultirati proširenju proizvodnih kapaciteta i novim zapošljavanjem.