Predsjednik Vuković u posjeti kompanijama Bojo metal i Zrak iz Kiseljaka

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković posjetio je kompanije Bojo-Metal d.o.o. i Zrak optomehanika d.d. iz Kiseljaka  i tom prilikom je razgovarano o aktuelnom stanju u kompanijama, te njihovim planovima za budućnost.

Porodična kompanija Bojo-Metal osnovana je 1985. godine, a pod ovim nazivom djeluje od 2011. godine, te se isključivo bavila izradom dijelova na automatima i obradom metala. Proizvodna hala prostire se na 960m2. Danas kompanija ima 47 zaposlenika, čak 85% svojih proizvoda izvozi čime ostvaruje značajan promet. Bavi se proizvodnjom dijelova na CNC mašinama i to svih vrsta zupčanika i reduktora, pruža  sve vrste tokarskih i glodačkih usluga, te obavlja usluge  održavanja i servisiranja proizvodnih pogona.

Zrak optomehanika d.d. bavi se  izradom dijelova za namjensku industriju ljevanjem i obradom. Iako trenutno broji 8 zaposlenika, zahvaljujući većem broju nedavno potpisanih ugovora očekuje se povećanje broja zaposlenih u 2020. godini.

 

Share This