Predsjednik Vuković u posjeti bosanskohercegovačkim kompanijama

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i direktor Mirko Bošković boravili su danas u Neumu i Ljubuškom gdje su posjetiili hotel Sunce, kompaniju Rofix, te Vinograde Nuić. Cilj posjete bio je upoznati sa aktuelnom situacijom i posljedicama uzrokovanim pandemijom koronavirusa, kao i planovima za budućnost.

Fokus razgovora predsjednika Vukovića i direktora Hotela Sunce u Neumu Luke Prkačin bio je protekla turistička sezona  i uslovi poslovanja u toku pandemije uzrokovane koronavirusom. Direktor Prkačin upoznao je predsjednika Vukovića sa planovima za narednu turističku sezonu koji će prvenstveno biti usmjereni ka marketingu i brendiranju turističke ponude Bosne i Hercegovine. Cilj je što više afirmisati inostrane turiste od kojih su se  mnogi po prvi put ove godine upoznali sa turističkim potencijalima Neuma. Hotel Sunce je jedna od najmodernijih hotelskih građevina u Bosni i Hercegovini i nalazi se na samoj obali, u središtu grada. Raspolaže sa 400 kreveta , te savremenim ugostiteljskim sadržajima.

Nakon posjete Neumu, predsjednik je boravio u Ljubuškom gdje je posjetio  kompanije Rofix i Nuić.

Predsjednik Vuković je s generalnim direktorom Rofixa za Bosnu i Hercegovinu Namikom Musićem razgovarao na temu suspenzija za uvoz repromaterijala posebno se osvrćući na značaj zaštite domaće proizvodnje koja je ugrožena uvozom velikog broja proizvoda sumnjivog kvaliteta. Inače, kompanija RÖFIX je osnovana davne 1888. godine, dok je u Bosni i Hercegovini prisutan od 1995. godine. Za više od 20 godina postojanja kompanija se uspjela razviti u jednu od vodećih firmi proizvodnje i prodaje građevinskih materijala.

Zajedno sa vlasnikom i direktorom Nuić koncerna Josipom Nuićem predsjednik je obišaoVinograde Nuić  koji su smješteni u jugozapadnom dijelu Hercegovine, u mjestu Crnopod, između Međugorja i Ljubuškog, gdje se ponajviše uzgajaju autohtone sorte Žilavka i Blatina. Vinogradi se prostiru na području od 35 ha, savršenih za uzgoj vinove loze. Firma Nuić d.o.o. iz Ljubuškog koja već više od 25 godina na tržištu BiH predstavlja jednog od lidera u veleprodaji autodijelova i od početka je pozicionirana kao distributer dijelova premium kvalitete i najpoznatijih europskih i svjetskih brandova u auto branši.

 

Share This