Predsjednik Vuković posjetio poduzeće Aluminij Industries d.o.o.

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr. sc. Vjekoslav Vuković i direktor Mirko Bošković, posjetili su  mostarsko poduzeće Aluminij Industries d.o.o. , podružnicu M.T. Abraham grupe, i razgovarali s  rukovodstvom o aktualnoj situaciji i razvojnim planovima.

Tijekom sastanka i obilaska postrojenja istaknuto je da je Vanjskotrgovinska komora BiH, u suradnji s resornim ministarstvima, kroz izdavanje neophodnih dokumenata značajno potpomogla uspostavljanje funkcionalnosti i rada poduzeća.

Iz ljevaonice, koja je među prvima vraćena u pogon, izašli su i prvi trupci i našli svoja tržišta. U narednom periodu, kako su kazali iz poduzeća, očekuje se proizvodnja anoda koje, u ovom trenutku, niko ne može proizvoditi u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, očekuje se da će proizvod imati ekspanziju izvoza.

Govoreći o razvojnim planovima, istaknuto je da će Abraham grupa nastojati surađivati po principu menadžmenta zaštitite okoliša. Odnosno, planira se skupljanje određeni materijala koji se mogu prerađivati u postrojenjima Aluminija.

Kompanija je zaposlila 102 djelatnika i do kraja ove godine planira zaposliti novih 90.