Predsjednik Vuković i ministar Bevanda o poboljšanju uvjeta za domaće gospodarstvo

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH dr.sc.Vjekoslav Vuković razgovarao je danas sa zamjenikom predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministrom financija i trezora Vjekoslavom Bevandom o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih gospodarstvenika.

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada poslovnoj zajednici u BIH te da je niz faktora koji na to utječu. Tijekom razgovora naglašeno je da Vijeće ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim gospodarstvenicima dajući im određene olakšice čime se povećava njihova konkurentnost.

Ministar Bevanda naglasio je da je vidan napredak u radu Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH što je, svakako, zasluga njenog menadžmenta i suvremenih metoda rada u zaštiti i promoviranju domaćeg gospodarstva.

S obzirom na to da je ministar Bevanda predjedatelj Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) govorilo se o potrebi tijesne suradnje prilikom donošenja novog Zakona o PDV-u, ali i drugih podzakonskih akata koji izravno utječu na domaće gospodarstvo.

Prema riječima predsjednika Vukovića u narednom razdoblju bit će intenzivirane aktivnosti u suradnji s vladama, drugim gospodarskim komorama i poslovnom zajednicom kako bi se gospodarstvenici iz BiH nametnuli na domaćem i stranom tržištu.