Predsjednik Marinković u posjeti kompaniji Agro destil doo Laktaši

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Zdravko Marinković sa saradnicima posjetio je danas kompaniju Agro Destil d.o.o. u Laktašima koja se bavi proizvodnjom voćnog destilata i rakija.

Glavni brend je šljivovica koja čini 80% proizvodnje. Voće koje se koristi u proizvodnji je iz voćnjaka pod Kozarom koji se prostire na 100 ha i u kom je 80 000 stabala šljive čačanskih sorti i 20 000 stabala kruške viljamovke. Proizvodi Agrodestila našli su se na mnogim tržištima među kojima su srbijansko, crnogorsko, hrvatsko, austrijsko, njemačko, dansko, ali i zahtjevno. kinesko. Godišnje se proizvede oko 120 000 litara rakije.

Tokom sastanka i obilaska proizvodnog pogona, predstavnici Komore i menadžmenta kompanije upoznali su se trenutnim aktivnostima ali i planovima za skoriju i dalju budućnost. Kompanija Agrodestil će ove godine, pod okriljem Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, izlagati svoje proizvode na sajmu ProWein koji se održava u periodu od 19.-21.marta u Dusseldorfu, SR Njemačka.