Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio je Vanjskotrgovinsku/Spoljotrgovinsku komoru Bosne  i Hercegovine i tom prilikom sa predsjednikom Egrlićem razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje Komore i Opštine Tuzla, kao i mogućnostima podrške bosanskohercegovačkim privrednicima Tuzlanskog kantona. Sastanku je prisustvovao i Zijad Luković, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, preduzetništvo i poljoprivredu.

Predsjednik Egrlić istakao je ovom prilikom značaj zajedničkog djelovanja svih aktera kojima je cilj poboljšanje ekonomskih prilika ali i obezbeđenje povoljnijeg poslovnog okruženja za bosanskohercegovačke kompanije u cilju njihovog kvalitetnog poslovanja i predstavljanja kako u zemlji tako i u inostranstvu. S tim u vezi, predsjednik je posebno naglasio da je Tuzlanski kanton izuzetno važan obzirom da upravo u njemu posluje veliki broj renomiranih kompanija iz različitih privrednih oblasti, a koje uprkos nezahvalnim uslovima poslovanja ostvaruju odlične rezultate. Takođe je ukazao i na činjenicu da, nažalost, veliki broj kompanija u Bosni Hercegovini nije upoznat sa svim aktivnostima i uslugama koje Vanjskotrgvinska komora Bosne i Hercegovine pruža svojim članicama slijedom čega je  predložio organizaciju prezentacije Vanjskotrgovinske komore za predstavnike vlasti i kompanije u Tuzlanskom kantonu.

Gradonačelnik Imamović se zahvalio predsjedniku Egrliću na upriličenom sastanku, te je podržao ideju organizacije navedene prezentacije za koju smatra da je  odlična prilika za razmjenu informacije kako o samoj Komori, tako i  o potencijalima Tuzlanskog kantona. Takođe je naglasio značaj aktivnog djelovanja relevantnih institucija vlasti Tuzlanskog kantona u realizaciji navedenog događaja  ali i daljeg zajedničkog djelovanja na unapređenju i jačanju privrede ove regije. S tim u vezi, gradonačenik je izrazio spremnost Opštine da pruži punu podršku i aktivan angažman  u realizaciji  planiranih aktivnosti. Kako je zaključeno, jačanje međusobne saradnje  je od zajedničog interesa i posebno u korist kompanija.

Pored navedenog, na sastanku je najavljena i mogućnost otvaranja Ureda Vanjskotrgovinske komore u Tuzli, čime bi Komora bila pristupačnija i na usluzi svojim članicama.