Predsjednik Egrlić na konferenciji “Sarajevo Wood Days 3” i Investicionom samitu lokalnih zajednica

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić prisustovao je danas Drvno-tehnološkoj konferenciji “Sarajevo Wood Days 3” i Investicionom samitu lokalnih zajednica. Događaj je za paneliste i predavače upriličen u svečanom salonu Centra Skenderija, dok je za ostale učesnike i goste  obezbijeđen online direktni HD video stream i ostale digitalne platforme.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Egrlić je rekao da Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine  podržava  aktivnosti usmjerene ka promociji izvozno orijentisanih kompanija, a što današnji događaj svakako i jeste. Pozdravio je napore svih aktera u Bosni i Hercegovini koji svojim aktivnostima pomažu bosanskohercegovačkim kompanijama u prevazilaženju aktuelnih problema i izazova s kojima su suočeni.

Programom konferencije predviđena su predavanja i diskusije o različitim temama među kojima su: Inovativnost i razvoj kao mehanizam za izlazak iz krize; Situacija na tržištu rada i potrebe za novim oblicima obrazovanja; Dobre prakse obrazovanja odraslih i praktične obuke studenata/učenika za potrebe BiH drvoprerađivačkih preduzeća; Šumarstvo i primarna prerada – trenutno stanje i perspektive. Takođe će biti riječi i o realizaciji  sajmova i događaja u novim okolnostima, te modernim načinom življenja/odmora/turizma kroz jedinstveni proizvod.

Dvodnevnom događaju pored bosanskherceovačkih privrednika prisustvuje i veliki broj kompanija iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovačke, Srbije i Hrvatske.